Asocierea unei funcții pentru un script

În postarea anterioară am văzut cum putem realiza un script pentru a face niște calcule. Scriptul l-am salvat cu denumirea script1. Problema era că acest script se realizează doar pentru numerele introduse, deci utilitatea practică e destul de redusă. În postarea de azi voi arăta cum putem asocia o funcție acestui script astfel încât să-l putem folosi pentru mai multe date. În primul rând, vom deschide scriptul salvat în postarea anterioară. Putem in fereastra afişată să dăm un clic pe Open şi din fereastra ce apare vom selecta scriptul. O altă soluţie e să alegem scriptul din lista afişată atunci când vom da un clic pe opţiunea Open Recent R Script File. În final vom obţine următoarea fereastră:

În fereastra de script vom face modificările următoare: în loc de x<-2 vom scrie cscript<-function(x), în loc de print vom scrie return, iar ultimele două linii ale scriptului le vom pune între acolade (ca în imaginea de mai jos):

Salvăm acest script cu denumirea cscript1.R. Apoi vom încărca scriptul cu ajutorul comenzii source. Pentru a vedea dacă s-a încărcat vom da comanda ls().

Mai jos am dat 3 exemple de utilizare a funcției:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *