Gestionarea fişierelor şi directoarelor în R

În postările prezentate până acum, rezultatele operaţiilor realizate se ştergeau după ce închideam RKWard. în această postare voi prezenta un mod de a salva aceste rezultate. Înainte de aceasta să vedem cum putem „vedea” locul unde se salvează reuzultatele. Pentru claritatea prezentării voi realiza un director numit R pe Desktop, director în care urmează să salvez rezultatele. Pentru a vedea locul unde se salvează rezultatele vom folosi funcţia getwd():

Pentru a indica locul unde dorim să salvăm rezultatele, vom folosi funcţia setwd() ca în exemplu de mai jos:

Am mai folosit odată funcţia getwd() pentru a verifica dacă am folosit corect funcţia setwd(). Acum vom utiliza o variabilă denumită rezultate:

Pentru a folosi variabila rezultate şi in sesiunile următoare de lucru, vom folosi funcţia save ca în exemplul de mai jos:

Pentru a vedea variabilele disponibile vom folosi funcţia ls():

Acum închidem şi apoi redeschidem aplicaţia RKWard. Dacă vom folosi din nou funcţia ls(), vom obţine:

Deci variabilele ce erau disponibile în sesiunea anterioară de lucru, acum nu mai sunt disponibile. Pentru a folosi varibila rezultate vom folosi funcţia load():

Observăm că, înainte de a încărca variabia rezultate, trebuie să ne asigurăm că „suntem” în directorul R.  După ce am încărcat variabila rezultate, am folosit funcţia ls() pentru a afişa variabilele cu care pot lucra. Pentru a arăta că am încărcat variabila creată în sesiunea anterioară de lucru, am afişat şi conţinutul variabilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *