Utilizare mouse in FREECAD

Înainte de a începe prezentarea exercițiilor în FREECAD, voi arăta modul în care pute utiliza mouse-ul pentru diferite operații asupra desenului din FREECAD. Pentru început vom desena un cub în FREECAD. Pentru aceasta vom da un clic pe opțiunea View din meniu. Apoi Workbench și din listă vom alege Part.

020

Dacă s-au realizat corect comenzile, atunci spațiul de lucru va arăta astfel:

021

Pentru a insera imaginea unui cub, vom da un clic pe butonul în care avem un cub galben (în imaginea de mai jos am indicat cu săgeata de la mouse locul un se află acest buton)

022

După ce vom da un clic vom obține:

023

Dacă dorim o vedere axonometrică a cubului, vom da un clic pe butonul 024 (se află în stânga butonului pentru cub). Am obținut:

025

Pe această imagine puteți exersa modurile în care se poate utiliza mouse-ul ăn FREECAD.

  1. Selecție

026

Dacă ducem mouse-ul pe o parte a desenului și dăm un clic pe partea stângă a mouse-ului, vom selecta acea zonă (în același timp dând un clic pe o anumită zonă în partea stânga-jos a ferestrei vor apărea caracteristicile acelei zone)

2. Mutarea desenului

027

Ducem mouse-ul pe cubul desenat pe fereastra de lucru și ținem apăsată rotița. Mișcând mouse-ul se va mișca și desenul. Când aducem desenul în zona dorită, ridicăm degetul de pe rotiță și acesta nu se va mai mișca.

3. Mărirea sau micșorarea desenului (zoom)

028

Ducem pe fereastra mouse-ul. Mișcând rotița în sus se va mări desenul, iar dacă mișcăm rotița în jos se va micșora desenul.

4. Rotirea desenului (în 3D)

029

Apăsăm pe rotiță și ținem apăsat. Cu un alt deget apăsăm și partea stângă a mouse-ului. Mișcând ușor mouse-ul, vom obține o mișcare de rotație a desenului.

This entry was posted in freecad and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *