Trasarea unui triunghi in Freecad

Pentru a desena un triunghi în Freecad vom alege din Workbench, opţiunea Sketcher:

001

După ce vom da clic pe opţiune, vom deschide o foaie nouă de lucru (fie dăm câte un clic pe File-New sau dăm un CTRL+N sau dăm un clic pe icon-ul din partea stângă sus a ferestrei 002). După ce vom executa aceste operaţiuni fereastra va arăta astfel:

003

Deoarece în bara cu icon-uri s-ar putea să nu fie vizibile toate icon-urile de care avem nevoie vom deplasa anumite porţiuni ca în filmul de mai jos (se ţine apăsată tasta mouse-ului până aducem porţiunea din meniu în zona dorită)

Dând un clic pe 005 va apărea o fereastră de dialog

006

Vom da un clic pe OK şi atunci fereastra de lucru va arăta astfel:

007

Pentru a trasa un triunghi vom da un clic pe 008 Apoi vom duce mouse-ul pe foaia de lucru şi vom trasa triunghiul:

Pentru a afla coordonatele celor trei puncte (vom avea nevoie de ele în postarea următoare când vom calcula aria triunghiului folosind determinantul), vom duce mouse-ul pe un punct (fără să dăm clic), iar în partea de jos vor apărea cele 3 coordonate.

010

Având în vedere faptul că lucrăm în 2D, ne vor interesa doar primele două coordonate pentru x, respectiv y. Desigur vom aproxima la numere întregi, deci punctul selectat va avea coordonatele (10,10). Asemănător vom obţine celelalte puncte de coordonate (30, 60) – cel de sus şi (80,11) cel din dreapta.

This entry was posted in freecad and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *